Omgeving

Omgeving

Te veel wind of gewoon eens iets anders?

Huur een leenfiets van de haven en ontdek de omgeving.

Oostvaardersplassen, de Nieuwe Wildernis

Op 15 minuten fietsen ben je in het gebied waar de film de Nieuwe Wildernis is opgenomen: de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. In de film zie je de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Je ziet de expressieve konikpaarden hun veulens werpen tussen de kalveren van de edelherten en heckrunderen. Wat je in de film ziet, kun je met eigen ogen aanschouwen. Op een steenworp afstand van de haven.

Bataviastad, shop till you drop

Op 10 minuten afstand van de haven kun je naar hartenlust shoppen in Batavia Stad Fashion Outlet. Je vindt alle nationale en internationale topmerken en alle kledingstijlen met 30-70 % korting. Een unieke beleving met ruim 100 winkels, cafés en restaurants. Alleen de ambiance is al een bezoek waard. Het centrum is gebouwd in VOC-stijl.

Bataviawerf, scheepshistorie

Nog voor Bataviastad vind je de Bataviawerf. Hier wordt geschiedenis boven water gehaald. Het bekende schip de Batavia ligt voor je klaar om op te stappen en te ontdekken. Momenteel is het tweede project gestart. De 7 Provinciën, een 17e eeuws admiraliteits- schip waar Michiel de Ruyter vele zeeslagen mee heeft gevoerd wordt nu gereconstrueerd. Je kunt een bezoek brengen aan de werf, de houtwerkplaats en zeilmakerij. Zeker een bezoek waard.

 

 

p1010320

foto bataviawerf